De lekkerste cake die ik ooit maakte. Met bananen en bosbessen (en eventueel noten) ook geschikt voor een lui weekend-ontbijt. Deze cake is extra licht en romig door het boekweitmeel en fris door de karnemelk. Jum!

Boodschappen

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 75 gram karnemelk
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boekweitmeel
  • 6 gram bakpoeder
  • 2 gram zout
  • 4 handen blauwe bessen

Keukengerei

  • Oven
  • Cakevorm met een inhoud van 1 liter.
  • Beslagkom
  • Zeef
  • Weegschaal
  • Garde of electrische mixer (of ander ingenieus keukenapparaat naar keuze).

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de cakevorm in.
  2. Smelt de boter (magnetron of au-bain-marie) en meng dit in de beslagkom met de suiker. Voeg hierna de eieren, geprakte bananen, vanillesuiker en karnemelk toe.
  3. Zeef de bloem en het boekweitmeel. Meng met het zout en bakpoeder. Voeg dit aan het beslag in de beslagkom toe en mix dit goed door elkaar met een garde of een handmixer.
  4. Spatel voorzichtig de blauwe bessen door het deeg.
  5. Stort het deeg in de vorm en bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de vorm met de cake 15 minuten afkoelen. Snijd daarna de cake voorzichtig los uit de vorm en laat nogmaals, nu zonder vorm, 15 minuten afkoelen.
  7. De cake blijft het best bewaard in aluminiumfolie.
  8. Serveertip: eet deze cake met een klein beetje volle yoghurt eroverheen.