Homemade ovenfrieten: klaar in 30 minuten. Ze zijn honderd keer lekkerder dan die van de snackbar om de hoek! Erg geschikt als bijgerecht bij salades.

  • Voor 2 personen.

Boodschappen

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 el olie (arachide- of zonnebloemolie werkt prima)
  • Grof gemalen zeezout, zwarte peper, tijm, rozemarijn, kerrie (naar smaak)

Keukengerei

  • Bakplaat met bakpapier, braadslede of ovenschaal
  • Koksmes + snijplank
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Boen de aardappelen goed schoon, en snijd ze in reepjes van 1 cm dik. Leg de frietjes in de ovenschaal.
  3. Schenk 1 eetlepel olie in de ovenschaal en strooi naar smaak zout en kruiden over de frietjes.
  4. Schep de frietjes om in de ovenschaal: zorg dat de olie en seasoning goed verdeeld worden over de aardappels.
  5. Bak de frietjes 20 minuten in de oven. Schep ze om en bak ze tenslotte nog 20 minuten. Let op: bij veelvuldige herhaling van het maken van dit gerecht is gebleken dat de ‘perfecte’ oventijd niet bestaat. Het hangt sterk af van de soort aardappelen die je gebruikt. Meestal doe ik de frietjes tussen de 30 en 60 minuten in de oven.