Dit is het recept dat ik gebruik om verse rode kool te bereiden: ik stoof de rode kool in roomboter en druivensap. Mjam mjam mjam!

  • Voor omnivoren en vegetariĆ«rs.
  • Als je de roomboter achterwege laat, is dit recept ook geschikt voor veganisten.
  • Bijgerecht voor 4 personen.
  • Bron: het AH basiskookboek

Boodschappen

  • 1 rode kool
  • 150 ml rodedruivensap
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 50 gram rietsuiker
  • 40 roomboter
  • 2 appels
  • 2 handen rozijnen

Keukengerei

  • Grote pan met een goede deksel

Bereidingswijze

  1. Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de stronk eraf, hak de kool in vieren en snijd deze kwarten in kleine reepjes.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 3Ā bij 3Ā cm.
  3. Smelt de roomboter in de pan en roer de suiker erdoor heen. Doe de rode kool, kruidnagelen, rozijnen, het kaneelstokje en druivensap erbij. Breng dit aan de kook.
  4. Draai het vuur lager. Doe de appelblokjes in de pan, roer alles goed om en laat de rode kool in 45 minuten gaar stoven.

Serveersuggesties

Je kan de rode kool gebruiken om deze heerlijke ovenschotel met peer en rookworst te maken!