Dit is een ander recept dan anders! Afgelopen zomer was ik in Italië, en daar dronk ik voor het eerst zelfgemaakte limoncello. Toen ik thuis was, kon ik niet wachten om dit heerlijke citroenlikeur zelf te maken! In dit recept deel ik mijn recept en een paar foto’s van het proces.

  • Voor iedereen die (terug)verlangt naar Italië!
  • Maakt 1,5 liter likeur.
  • Gebaseerd op verschillende recepten, onder andere van Janneke Vreugdenhil.

Boodschappen

  • 0.5 liter drinkbare alcohol van 96%
  • 1 liter bronwater
  • 7 grote biologische citroenen
  • 250 gram witte suiker

Keukengerei

  • Rasp, kaasschaaf of dunschiller
  • Weckpot, idealiter van meer dan 2 liter
  • Zeef
  • Pannetje om suiker-water in te maken
  • Mooi glaswerk om je likeur in te bewaren

Bereidingswijze

  1. Schil de citroenen. Probeer zo min mogelijk van het witte (bittere) stuk van de schil mee te pakken.

    schillen

  2. Schenk de alcohol in de weckpot en voeg de citroenschillen toe. Laat dit 30 dagen op een donkere plek staan. Schudt de pot af en toe.

    alcohol
    weckpot

  3. Als het goed is, heeft de alcohol na 30 dagen een felle, gele kleur. Verwijder de citroenschillen uit de alcohol.
  4. Maak suikerwater door 250 gram suiker op te lossen in 1 liter bronwater. Laat het suikerwater koud worden in de koelkast.

    keukenwerk

  5. Schenk het suikerwater heel rustig bij de citroenalcohol en giet de limoncello in een mooie bewaarfles. Klaar!

    eindresultaat