Een lichte, gezonde maaltijd van rijst met verse spinazie in tomatensaus en de kruidige smaak van balsamico-azijn.

  • Voor 3 personen.
  • Geschikt voor veganisten.

Boodschappen

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 zak verse spinazie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200-300 gram kikkererwten
  • 75 gram rijst per persoon
  • Balsamico-azijn
  • Komijn, peper, zout
  • Optioneel: hüttenkäse

Keukengerei

  • Wok of anderszins grote pan (het liefst met deksel)
  • Pan om de rijst in te koken

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar in water met zout volgens de verpakking.
  2. Snipper de ui en bak in wat olijfolie.
  3. Voeg de kikkererwten (zonder het vocht) en de tomatenblokjes toe. Maak het tomaatmengsel goed warm en laat het een paar minuten pruttelen.
  4. Zet het vuur laag en leg de spinazieblaadjes bovenop het tomaatmengsel. Laat de spinazie slinken. Als je de deksel op de pan doet, gaat het sneller.
  5. Breng op smaak met zout, peper, komijn en balsamico-azijn.
  6. Serveer het spinaziemengsel met rijst en evt. romige hüttenkäse.