Improvisatie-pilaf met allemaal willekeurige dingen die ik lekker vind: olijven, spinazie, rozijnen en pijnboompitten. De meergranenrijst geeft het gerecht extra bite.

  • Voor omnivoren.
  • Hoofdgerecht voor 3¬†personen.

Boodschappen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram gehakt
  • 1 pak meergranenrijst (a 275 gram)
  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 handen witte rozijnen
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 zak verse spinazie (a 300-450 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram zwarte olijven

Keukengerei

  • Grote braadpan
  • Pan voor de rijst

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak in wat olijfolie tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe aan de pan. Bak het gehakt rul.
  2. Kook in een apart pan de meergranenrijst gaar in groentebouillon.
  3. Doe de pijnboompitten bij het gehakt in de pan en bak ze een paar minuten mee. Pas dat ze niet aanbranden. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen bij het gehakt.
  4. Doe een pluk verse spinazie in de pan. Wacht tot de spinazie geslonken is en voeg dan weer een pluk spinazie toe. Doe dit tot alle spinazie geslonken is.
  5. Hak de zwarte olijven fijn en doe ze bij de spinazie en het gehakt. Breng alles op smaak met zwarte peper.
  6. Giet de rijst af. Schep de rijst door het gehaktmengsel.