Dit snelle recept is gebaseerd op het eenpansgerecht uit Annie M.G. Schmidts Otje. De biologische runderchipolata’s zijn lekker kruidig. In combinatie met de gebakken uien, champignons en bonen heb je in vijf minuten een hartig gerecht uit de volkskeuken op tafel!

  • Voor 3 personen.
  • Bevat rundvlees, dus dit recept is geschikt voor omnivoren.

Boodschappen

  • Olijfolie
  • Een grote pot veldertjes (360 gram)
  • 1 schaal biologische runderchipolata’s (200-300 gram)
  • 4 uien
  • 1 kleine doos champignons
  • 600 gram bistrokrieltjes

Keukengerei

  • Een grote (braad)pan met deksel + spatel
  • Een koekenpan voor de bistrokrieltjes
  • Een keukenmes + snijplank

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in grove stukken.
  2. Snijd de champignons in stukken.
  3. Neem de braadpan. Braad met een eetlepel olijfolie de runderchipolata’s aan tot ze gaar zijn. Kijk op de verpakking hoe lang je ze moet bakken.
  4. Bak in een aparte koekenpan met wat olie de krieltjes tot ze gaar zijn. Blijf de krieltjes omscheppen om aanbakken te voorkomen.
  5. Als je chipolata’s gaar zijn, haal ze uit de pan en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze terug in de pan. Nu kan je de uien en stukken champignon erbij doen. Doe de deksel op de pan en laat braden tot de champignons geslonken zijn en vocht afgeven en de uien glazig zijn.
  6. Giet de veldertjes af.
  7. Doe de veldertjes in de pan erbij en warm nog drie minuten op.

Serveersuggesties

Serveren met bokbier en geraspte oude geitenkaas.

Illustratie door Fiep Westendorp