Niks rode kool met appeltjes. Rode kool met péértjes en rookworst.

  • Geschikt voor omnivoren.
  • Hoofdgerecht voor 3 personen

Boodschappen

  • roomboter voor het invetten van de ovenschaal
  • 2 handperen
  • 1 pak rode kool uit de diepvries (a 450 gram)
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 rookworst (a 275 gram)
  • 1 beker creme fraiche

Keukengerei

  • Ovenschaal
  • oven
  • Pan voor het koken van de aardappelschijfjes
  • Pan of schaal voor de rode kool

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in met een kleine hoeveelheid roomboter.
  2. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm dik en kook ze 20 minuten voor. Leg de laatste tien minuten de rookworst in de pan, bovenop de aardappels.
  3. Ontdooi de rode kool (in een pannetje of in de magnetron). Maak de peertjes schoon en snijd ze in blokjes. Meng de peren en de creme fraiche door de rode kool. Breng op smaak met een royale hoeveelheid kaneel.
  4. Giet de aardappels af en haal de rookworst uit het plastic. Snijd de rookworst in plakjes van 1 cm dik.
  5. Maak laagjes in de ovenschaal van de rode kool, plakjes rookworst en de aardappelschijfjes.
  6. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.