Kruidnagel
-
Boterbier
Het bekende drankje uit Harry Potter, naar een oud Brits recept uit de Tudor-periode
-
Vegan bloemkoolstoof met port en chocola
Deze originele bloemkoolstoof met port, chocola en gemberkoek leerde ik tijdens mijn studententijd maken. Volgens de oorspronkelijke blogpost was dit een experimenteel recept met een samenraapsel van ingredienten die toevallig voorhanden waren. Ik vind dat deze combinatie van smaken erg goed werkt!
-
Bloemkoolstoof met chocolade
Het meest originele vegan gerecht dat ik ooit tegenkwam op het internet, en een van de twee manieren waarop ik bloemkool wel lekker vind. Dit hartige hoofdgerecht bevat twee belangrijke ingredienten van mijn favoriete taart, namelijk port en chocolade. Toeval? Ik dacht het niet.
-
Chai masala
Een recept voor gloeiendhete chai masala die je van je kruin tot je tenen verwarmt van binnenuit.
-
Verse rode kool
Dit is het recept dat ik gebruik om verse rode kool te bereiden: ik stoof de rode kool in roomboter en druivensap. Mjam mjam mjam!
-
Warme cider met kruiden
Als het tijd wordt voor harde wind en regenbuien, maak ik het liefst deze “mulled cider”. Je kan zelf kiezen of je dit herfstige drankje maakt met cider of met biologische appelsap. Deze kruidencider blijft in de koelkast een aantal dagen houdbaar, dus maak een grote hoeveelheid en warm een mok cider op als je nat thuiskomt na een dag hard werken en fietsen door de regen. Ook erg geschikt als (alcoholvrij) drankje op feestjes en bij etentjes.