Voor wie eens wat anders wil dan spaghetti bolognese.

  • Pasta voor twee tot drie personen.

Boodschappen

  • 250 gram verse tagliatelle
  • 200-300 gram biologische runderchipolata’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 courgette, in blokjes
  • Ter garnering: Parmigiano Reggiano of Gran Padano (optioneel)

Keukengerei

  • Pan voor de pasta
  • Pan voor de saus
  • Koksmes en snijplank

Bereidingswijze

  1. Bak de chipolata’s gaar in olijfolie. Schep de chipolata’s uit de pan en zet apart.
  2. Doe de uien en courgetteblokjes in de pan en bak tot de courgette gaar is.
  3. Giet de geroosterde paprika’s af en houd de olie apart. Blend de geroosterde paprika’s (zonder olie) in een blender tot pulp en voeg dit samen met de gezeefde tomatensaus aan de pan met groenten toe. Verwarm alles goed.
  4. Snijd de chipolata’s in kleine stukjes, en doe in de tomaten-paprikasaus.
  5. Breng de saus op smaak met 2 eetlepels paprika-olie, 1/2 eetlepel honing en wat peper en zout.
  6. Kook de verse pasta in 4 minuten gaar. Voeg de resterende paprika-olie toe aan het kookwater.
  7. Serveer de pasta met de tomaten-paprikasaus en wat geraspte oude kaas.