De meeste mensen kennen deze klassieke salade van barbecues, waar het steevast wordt geserveerd naast koud stokbrood en aardappelsalade. Maar geen emmer supermarkt-huzarenprut kan op tegen zelfgemaakte huzarensalade. Maak dit recept en proef het verschil!

  • Voor omnivoren. Als je de ham weglaat is het ook geschikt voor vegetariers.
  • Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappen

  • 500 gram krieltjes
  • 1 winterpeen
  • 225 gram tuinerwten uit de diepvries
  • 3 eieren
  • 6 grote augurken
  • 2-3 eetlepels zilveruitjes
  • 100 gram yorkham
  • 1 granny smith appel
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd

Keukengerei

  • Pan voor de krieltjes en erwtjes
  • hele grote salade-schaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de krieltjes doormidden. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Kook de tuinerwtjes in 5-8 minuten gaar. Kook de eieren hard en pel ze onder stromend koud water. Snijd ze in stukjes.
  2. Snijd de wortel, augurken en appel in stukjes van 1 cm bij 1 cm. Snijd de yorkham fijn.
  3. Doe de krieltjes, tuinerwtjes, eieren, wortel, augurken, appel, kappertjes en zilveruitjes alvast in de schaal.
  4. Maak een dressing van de mayonaise, wijnazijn en mosterd. Schenk de dressing over de salade.