Wraps gevuld met salade voor haastige mensen die toch gezond willen eten. De zelfgemaakte mosterdvinaigrette maakt het nog lekkerder.

herfstsalade

  • Voor 2 personen (hoofdgerecht), voor 6 personen (bijgerecht)
  • Bevat kip, dus dit recept is geschikt voor omnivoren.

Boodschappen

  • 1 pak tortilla-wraps
  • Sla (bijv. eikenbladslamelange)
  • 1 stuk gerookte kipfilet of een pakje kipfilet broodbeleg
  • 2 frisse appels (bijv. granny smith)
  • 1 handje noten (bijv. pecannoten, walnoten)
  • Mosterd
  • Lekkere (olijf)olie
  • Azijn
  • Peper, zout, suiker

Keukengerei

  • Schaal voor de sla + bestek
  • Een keukenmes + snijplank
  • Klein kommetje voor de dressing + lepels

Bereidingswijze

  1. Snijd de appels en de kipfilet in kleine stukjes.
  2. Hak de noten grof (of mep ze in kleine stukjes met bijv. een vleeshamer)
  3. Maak een vinaigrette van 1 deel olie, 1 deel azijn en 1 lepel mosterd. Breng op smaak met peper, zout en half theelepeltje suiker.
  4. Meng alle ingredienten door de sla.
  5. Vul de wraps met de salade. Eet smakelijk!