Mexicaanse rijstsalade
Deze smaakvolle rijstsalade met groenten en feta is supersimpel, snel te maken en heel gezond. Perfect voor een zomers avondje genieten!
- Voor omnivoren en vegetariërs.
- Voor 2 personen.
Boodschappen
- 200 gram courgette
- 1 groot blik mais
- 1/2 blok feta
- 150 gram rijst
- 2 eetlepels pittenmix (ik gebruikte een mix van pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten — pepitamix of wat gemengde noten kan ook).
- 2 eetlepels cranberry’s of rozijnen
- tijm, peper, zout
Keukengerei
- Pan voor de rijst
- Pan om de courgette in te bakken
Bereidingswijze
- Kook de rijst in ruim kokend water in 10 minuten gaar. Giet de rijst af en voeg de cranberry’s, rozijnen en pittenmix toe.
- Snijd de courgette in blokjes. Giet de mais af. Snijd de feta in kleine blokjes.
- Bak de courgette in wat olijfolie. Voeg de mais toe en bak dit kort mee.
- Kruid het groentenmengsel met tijm, peper en zout. Voeg de blokjes feta toe.
- Voeg de notenrijst toe aan de pan met courgette. Roer alles goed door.
- Serveer de rijstsalade. Eet smakelijk!