Een pittige rode curry met eend en fruit.
- Geschikt voor omnivoren.
- Bron: Bas en Blue Elephant
- Voor 4 personen
Boodschappen
- 1 eetlepel olie
- Blue elephant red curry paste (70g)
- 1 stuk eendenborstfilet (totaal ~300gr)
- 400 ml kokosmelk
- 500 gram rode druiven of 2 handen witte rozijnen
- Klein blikje ananasschijfjes (~200gr)
- 250 gram cherrytomaatjes
- 1 eetlepel suiker
- 250 gram pandanrijst
- Vissaus (optioneel)
- 2 limoenblaadjes van de toko (optioneel)
- 1 eetlepel thaise basilicum van de toko (optioneel)
Keukengerei
- Pan voor rijst
- Braadpan
- Koekenpan voor de eend
Bereidingswijze
- Snijd het vet van de eend kruislings in. Dep de eend droog met keukenpapier. Laat een braadpan met olie heel heet worden. Bak de eendeborst op de vet-kant aan totdat het vet is gesmolten en knapperig is geworden. Zet dan het vuur lager en bak de filet in 6 minuten per kant gaat. Zet dan apart.
- Bereid de pandanrijst.
- Snijd de rode druiven in tweeën; de cherrytomaten in vieren en de ananasschuifjes in parten.
- Laat wat (wok)olie op een gemiddeld vuur warm worden en bak daarin de curry kort. Het is warm genoeg als er een sterke geur vanaf komt. Dan moet het nog een minuutje. Voeg ook het overgebleven vet van de eend toe aan de pan.
- Voeg de kokosmelk aan de curry toe en roer tot het is opgelost.
- Voeg de druiven (of rozijnen), ananas, cherry-tomaatjes, suiker, vissaus, limoenblad en thaise basilicum toe en laat warm worden.
- Snijd de eendenborstfilet in blokjes en voeg toe aan de pan met curry. Klaar!