Geen zin om te koken? Maak een volle schaal seven-layer-bean-dip. Een kwestie van heel veel groenten op elkaar stapelen en dippen maar!

  • Voor omnivoren en vegetariĆ«rs. Als je de sour-cream en de kaas weglaat, is het ook geschikt voor veganisten. Check van te voren of het blik refried beans geen bacon bevat.
  • Voor 4 personen.
  • Bron van inspiratie: Tom’s ridderdip en simplyrecipes.com

Boodschappen

  • 1 blik refried beans (of bij gebrek hieraan 1 blik kidneybonen in chilisaus)
  • 1-2 rode pepers
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 4 tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 2 avocado’s
  • 1 beker sour cream
  • 50-150 gram verse olijven
  • 2 zakken nacho’s naturel
  • Tabasco, peper, zout

Keukengerei

  • Grote ovenschaal
  • Koksmes en snijplank
  • Steelpan
  • Blender

Bereidingswijze

  1. Warm de refried beans op in de steelpan. Voeg eventueel wat fijngesneden rode peper toe, en peper, zout en tabasco naar smaak.
  2. Maak nu de salsa. Snijd 2 tomaten in grove stukken. Stop in de blender met de tomatenpuree en wat peper, zout en tabasco naar smaak.
  3. Snijd de overgebleven twee tomaten en de rode paprika in piepkleine stukjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in stukken. Hak de olijven grof.
  4. Maak nu in de grote ovenschaal de ‘lasagne’ van dip. Begin met de refried beans. Strijk glad. Strooi hierover de oude kaas. Voeg vervolgens de fijngesneden tomaten en paprika toe, en daarover de tomatensalsa uit de blender. Maak het geheel af met blokjes avocado, de zure room en de gehakte olijven.
  5. Serveer met nacho’s en eventueel een groene salade.