Stoofpeertjes: deze klassieker maak je zelf. Eet ze warm als ze net uit de pan komen, serveer met roomijs voor een heerlijk toetje of gebruik ze in een salade!

  • Alle voedselovertuigingen kunnen meegenieten van stoofpeertjes. Hoera!
  • Bron: Dit recept is een beetje van Bas en een beetje van Albert Heijn

Boodschappen

  • 6 stoofpeertjes
  • 250 ml zwarte bes-bosbessensap
  • 100 ml water
  • 60 gram rietsuiker
  • 1 kaneelstokje

Keukengerei

  • Grote braadpan
  • Geduld

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofpeertjes en verwijder met een scherp mesje het harde puntje aan de onderkant. Zet ze rechtop in de pan.
  2. Vul de pan met bessensap en water, suiker en het kaneelstokje.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat minstens 2 uur zachtjes stoven.