Klassieke tiramisu. Door de opgeklopte eiwitten is dit een heerlijk luchtig toetje.

  • Geschikt voor omnivoren en vegetariers.
  • Dit gerecht bevat rauw ei en is daarom niet geschikt voor zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.
  • Maakt ongeveer 12 porties.
  • Bron: dit is een uitgebreidere versie van het recept uit De Zilveren Lepel

Boodschappen

  • 5 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 500 gram mascarpone
  • 125 gram rietsuiker
  • 1 pak lange vingers
  • cacaopoeder
  • 185 ml espresso
  • 8 eetlepels hazelnoten- of amandellikeur

Keukengerei

  • Grote schaal voor de tiramisu
  • Elektrische mixer/klopper
  • Brandschone mixbeker of schaal voor het kloppen van de eiwitten
  • Mengkom voor de mascarpone

Bereidingswijze

  1. Meng de eierdooiers met 100 gram suiker en de eierdooiers in een mengkom. Klop met de mixer om te zorgen dat er geen klontjes meer in zitten.
  2. Klop de eiwitten samen met 25 gram suiker stijf in een hele schone schaal. Let op: als er vet bij de eiwitten komt, kan je ze niet meer opkloppen!
  3. Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel heen.
  4. Meng likeur door de koffie.
  5. Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bekleed hiermee de bodem van de tiramisu-schaal. Schep daarna een laag mascarpone over de lange vingers en bestuif het geheel met cacaopoeder.
  6. Herhaal dit tot de lange vingers en het mascarponemengsel op zijn. Eindig met een laag cacao.
  7. Zet de schaal met tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.