Een fruitige salade, klaar in 2 minuten. Witlof was nog nooit zo lekker.

  • Voor 2 personen.
  • Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Boodschappen

  • 2 stronkjes witlof
  • 2 sinaasappels
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 1 el balsamico-azijn.

Keukengerei

  • Slaschaal
  • Koksmes + snijplank

Bereidingswijze

  1. Snijd de onderkant van de strokjes witlof en snijd de stronkjes in reepjes. Haal de bittere harde hartjes ertussen uit.
  2. Schil de appel, de banaan en de sinaasappels. Snijd in kleine stukjes.
  3. Meng de witlofreepjes met het fruit. Schenk 1 el balsamico-azijn over de salade.

Varianten

Er zijn zeer veel uitbreidingen mogelijk op deze salade. Als er meer mensen mee willen eten, kan je één of meerdere dingen van de volgende lijst aan de salade toevoegen:

  • Meloen
  • Druiven
  • Kaas
  • Walnoten
  • Cashewnoten
  • Vijgen-balsamico-azijn (bijv. die van de Oil & Vinegar) of sherry-azijn.

Serveer dit gerecht met warm stokbrood en kruidenboter of een goed biefstukje. Ook erg lekker als bijgerecht bij zelfgemaakte ovenfrieten.