Deze warme en lekkere maaltijd is geschikt als stevig pre-borrel-voer of als opening van een filmavond. Voedselcoma verzekerd.

  • Voor 3-4 personen.
  • Dit is Gerdriaans variant van Black Bean Chili en Lazy Man’s Nachos (nog te verschijnen op Mosterdgeel).
  • Absoluut niet vegetarisch.

Boodschappen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 zakje kruidenmix voor fajita’s
  • 100 ml water
  • 12 wraps
  • optionele serveersuggesties: komkommer, avocado, sla, sambal, sour cream, kaas, tomatensalsa.

Keukengerei

  • Grote pan
  • Koksmes + snijplank
  • Magnetron of koekenpan voor het opwarmen van de wraps
  • Kopje voor het mixen van de fajitamix

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en de knoflook. Giet de blikjes mais en bonen af. Snijd de paprika in stukjes.
  2. Fruit de ui en knoflook in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de paprika toe en bak kort mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en roer dit door het gehaktmengsel. Voeg de mais en bonen toe.
  4. Meng in een kopje de fajitamix met 100 ml water. Roer dit goed door en voeg dit bij het gehakt en de groenten. Breng het mengsel aan de kook en laat dit 5-10 minuten pruttelen.
  5. Warm de wraps op in de magnetron. Volg de instructies op de verpakking.
  6. Serveer de wraps met het gehakt-groentenmengsel, eventueel met komkommer, avocado, sla, kaas, sour cream, tomatensalsa en een streepje sambal.