Deze fris-zure bietensalade is het perfecte bijgerecht voor broodjes pittige falafel of shoarma. Neem wel de tijd om deze salade te bereiden, of koop voorgekookte bietjes, want anders moet je er minstens een uur voor uittrekken. Maar maak je niet ongerust: deze salade is het wachten wel waard. En met de zelfgemaakte mieriksworteldressing kan je zelf bepalen hoe mild of pittig het eindresultaat wordt!

  • Voor 2 personen.
  • Ook geschikt voor vegetariĆ«rs en veganisten.
  • Gebaseerd op dit recept.

Boodschappen

  • 2 rode bieten
  • 1 appel
  • 3 eetlepels yoghurt of soyaroom
  • 3 theelepels mierikswortelpasta (o.a. te koop bij de AH)
  • 1 el fruitige azijn, eventueel gezoet met een theelepeltje suiker.

Keukengerei

  • Slaschaal
  • Pan voor de bietjes
  • Koksmes + snijplank

Bereidingswijze

  1. Kook de bietjes in ruim water met een beetje zout en evt. een laurierblaadje in 40-60 minuten gaar.
  2. Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes.
  3. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  4. Meng de appel en de blokjes biet in de slaschaal en giet er 2 eetlepels zoete azijn overheen. Roer het geheel goed door en laat dit 10 minuten intrekken.
  5. Meng de yoghurt met de mierikswortelpasta en breng verder op smaak met peper en zout. Pas op, de dressing kan erg heet worden door de mierikswortel.
  6. Meng de dressing door het bietenmengsel.

Serveersuggesties

Dit gerecht is lekker als vulling voor pitabroodjes met falafel.
Een andere mogelijkheid voor een vullende maaltijdsalade: voeg 100 gram geitenkaas toe en 200 gram gekookte linzen!