Black Bean Chili
- Voor omnivoren, vegetariërs en veganisten.
 - Hoofdgerecht voor 4 personen.
 - Bron: Dit recept is een variant op de black bean chili van The Vegetarian Times.
 
Boodschappen
- 2 tenen knoflook
 - 2 kleine uien
 - 1 rode chilipeper
 - 1 paprika
 - 1 blik tomatenblokjes
 - 1 blik zwarte bonen
 - 1 blik kidneybonen
 - 1 theelepel milde paprikapoeder
 - 1 eetlepel oregano
 - 1 theelepel komijn
 - 1 theelepel gemalen korianderzaad
 - 1 theelepel kaneel
 - 1 theelepel diced chipotle (optioneel)
 - 1 hand verse koriander
 - 1 blik mais
 
Keukengerei
- Grote pan
 - Koksmes en snijplank
 
Bereidingswijze
- Snijd de uien, knoflook, paprika en chilipeper fijn. Vergeet niet de zaadjes uit de chilipeper te verwijderen — tenzij je van hele hete chili houdt.
 - Verhit wat olie in een grote pan en bak de uien, knoflook, paprika en chilipeper tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg een heel klein beetje (1-3 eetlepels) water toe. Zet daarna het vuur laag en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten stoven.
 - Voeg de kruiden toe (behalve de koriander) samen met de tomatenblokjes en de (afgegoten) bonen en mais. Laat nogmaals 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
 - Roer vlak voor het serveren de fijngehakte koriander door de chili.
 
Serveersuggesties
Serveer deze chili met jalapeno-muffins, rijst, tortilla chips of tortilla’s met daarbij sour cream, fijngesneden ijsbergsla, verse tomaatjes, oude kaas, avocado en zelfgemaakte salsa!
