De perfecte basis voor een uitgebreid mexicaans buffet. Als je onverwacht veganisten te eten krijgt, komt dit recept je te hulp, maar ook bij de carnivoren is deze chili-sin-carne zeer in trek.

  • Voor omnivoren, vegetariĆ«rs en veganisten.
  • Hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bron: Dit recept is een variant op de black bean chili van The Vegetarian Times.

Boodschappen

  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine uien
  • 1 rode chilipeper
  • 1 paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 hand verse koriander
  • 1 blik mais

Keukengerei

  • Grote pan
  • Koksmes en snijplank

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien, knoflook, paprika en chilipeper fijn. Vergeet niet de zaadjes uit de chilipeper te verwijderen — tenzij je van hele hete chili houdt.
  2. Verhit wat olie in een grote pan en bak de uien, knoflook, paprika en chilipeper tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg een heel klein beetje (1-3 eetlepels) water toe. Zet daarna het vuur laag en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten stoven.
  3. Voeg de kruiden toe (behalve de koriander) samen met de tomatenblokjes en de (afgegoten) bonen en mais. Laat nogmaals 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
  4. Roer vlak voor het serveren de fijngehakte koriander door de chili.

Serveersuggesties

Serveer deze chili met jalapeno-muffins, rijst, tortilla chips of tortilla’s met daarbij sour cream, fijngesneden ijsbergsla, verse tomaatjes, oude kaas, avocado en zelfgemaakte salsa!