De broccolisoep van Sir Cooksalot was zo lekker dat ik hem meteen om het recept vroeg. Deze soep is niet alleen lekker, maar ook supersnel te maken en helemaal niet duur. Serveer deze soep als hoofdgerecht als je aan het eind van je geld nog een stukje maand over hebt.

  • Geschikt voor vegetariers. Als je geen creme fraiche toevoegt, is de soep ook geschikt voor veganisten of mensen die lactose-intollerant zijn.
  • Bron: de heerlijke broccolisoep van Chaim en dit recept van Lepeltje Liefde.

Boodschappen

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stronk broccoli (300-500 gram)
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepels tijm
  • Optioneel: 1 beker creme fraiche
  • Optioneel: 1 appel of 1-2 handen fijngehakte gedroogde appelchips

Keukengerei

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn en de aardappel in blokjes. Snijd alle roosjes van de broccoli en hak de stronk (minus het houtige onderste gedeelte) in stukken.
  2. Fruit de ui met de olijfolie in de soeppan tot de ui glazig is. Voeg daarna de blokjes aardappel, de broccoli en de bouillon toe. Laat 15 minuten koken.
  3. Optioneel: voeg 3-5 eetlepels creme fraiche toe aan de soep.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Maal de tijm fijn in een vijzel en voeg dit toe aan de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de soep met geraspte appel of fijngehakte gedroogde appelchips.