Deze epische chili is het beste samen te vatten als ‘gooi alle ingredienten in een pan en kom veertig minuten later terug voor heerlijk eten’. Als je ‘m een nachtje in de koelkast laat staan, wordt hij alleen maar lekkerder, dus waarom zou je geen pan voor 12 personen maken?

  • Geschikt voor omnivoren.
  • Hoofdgerecht voor 3 personen
  • Bron: Gebaseerd op verschillende chili-recepten, waaronder die van the Pioneer Woman.

Boodschappen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 2 blikken bonen naar keuze (ik gebruikte black eyed peas en zwarte bonen)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1/2 flesje bruin bier (ik gebruikte Leffe Bruin)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel van de volgende kruiden: koriander, bonenkruid, chilipoeder, paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijn en oregano
  • 1.5 eetlepel gehakte jalapeno (vers of uit een pot)

Keukengerei

  • Grote braadpan voor de chili

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze in wat olie tot de ui glazig is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze kort mee.
  2. Zet het vuur lager. Voeg de rest van de ingredienten toe. Laat het geheel 30-40 minuten sudderen, zonder het deksel op de pan. Roer af en toe de chili goed door om te voorkomen dat het aanbrandt.
  3. Serveer de chili in grote kommen met kaas, sour cream, nog meer jalapenopepers of nacho’s, of gebruik de chili om tacoschelpen of wraps te vullen.