Citroencake
Een heerlijke lemoncake, perfect voor bij een high-tea. Deze cake met citroenrasp en citroensap past heel goed bij het bergamot-aroma van earl grey thee.
- Voor een cakevorm van een liter.
- Gebaseerd op dit recept.
Boodschappen
- 1 citroen (biologisch is het best, omdat je de schil ook gebruikt)
- 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem en 2 gram bakpoeder OF 150 gram zelfrijzend bakmeel.
- 3 eieren
- 2 gram zout
Keukengerei
- Oven
- Cakevorm
- Garde
- Rasp
- Beslagkom
bron:kookse.tv
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in met een beetje roomboter.
- Rasp de citroen en pers hem uit.
- Roer de boter, suiker, citroenrasp, citroensap en zout door elkaar. Voeg de eieren één voor één toe. Klop dit met de garde tot een romig geheel.
- Roer het bakpoeder goed door de bloem. Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, is het uiteraard niet nodig om bakpoeder te gebruiken.
- Roer het meel in kleine beetjes door het beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm, en zet de vorm 60-90 minuten in de oven. Een tip: doe de eerste 30 minuten de ovendeur niet open. Dit voorkomt dat de lucht in de oven te snel afkoelt en de cake inzakt.
One Comment