Een heerlijke lemoncake, perfect voor bij een high-tea. Deze cake met citroenrasp en citroensap past heel goed bij het bergamot-aroma van earl grey thee.

  • Voor een cakevorm van een liter.
  • Gebaseerd op dit recept.

Boodschappen

  • 1 citroen (biologisch is het best, omdat je de schil ook gebruikt)
  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 150 gram bloem en 2 gram bakpoeder OF 150 gram zelfrijzend bakmeel.
  • 3 eieren
  • 2 gram zout

Keukengerei

  • Oven
  • Cakevorm
  • Garde
  • Rasp
  • Beslagkom



bron:kookse.tv

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de cakevorm in met een beetje roomboter.
  2. Rasp de citroen en pers hem uit.
  3. Roer de boter, suiker, citroenrasp, citroensap en zout door elkaar. Voeg de eieren één voor één toe. Klop dit met de garde tot een romig geheel.
  4. Roer het bakpoeder goed door de bloem. Als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, is het uiteraard niet nodig om bakpoeder te gebruiken.
  5. Roer het meel in kleine beetjes door het beslag.
  6. Stort het beslag in de cakevorm, en zet de vorm 60-90 minuten in de oven. Een tip: doe de eerste 30 minuten de ovendeur niet open. Dit voorkomt dat de lucht in de oven te snel afkoelt en de cake inzakt.