Foe Yong Hai
Een recept voor Foe Yong Hai met de bijbehorende zoet-zure tomatensaus. Dit gerecht werd goedgekeurd en aanbevolen door drie gerenommeerde culinaire critici.
- Voor 4 personen.
- Bevat varkensvlees en ei. Voor een vegetarische versie kan je groentenbouillon gebruiken en de ham weglaten of vervangen door tofu.
Boodschappen
- 75 gram rijst p.p.
- 6 XL eieren
- 1 prei
- 250 gram champignons
- 100 gram achterham
- 2 el olie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 140 gram tomatenpuree
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 dl kippenbouillon
- 4 tl (rijst)azijn
- 2 tl (basterd)suiker
- peper, zout
- 2 el maizena
Keukengerei
- Grote koekenpan
- Koksmes + snijplank
- Pan voor de rijst
- Pan voor de saus
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de verpakking.
- Snijd de prei in ringetjes, de champignons in plakjes en snipper de achterham.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit ui en knoflook in olie in de sauspan.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Voeg de bouillon, de gezeefde tomaten, suiker, peper, zout, en azijn toe.
- Bind de saus met een weinig maizena. Los de maizena eerst op in wat water, dit helpt klontjes voorkomen (zie verpakking).
- Bak in de champignons in olie in de koekenpan tot ze vocht beginnen af te geven. Voeg de prei toe en bak dit kort mee.
- Voeg de 6 eieren toe samen met de fijngesneden achterham en bak hier een grandioos omelet van. Als het omelet scrambled-egg-achtig aandoet: dat is niet erg. Als het ei van boven maar niet gaar wil worden, kan je een pannendeksel op de koekenpan leggen: op deze manier wordt ook de bovenkant van het omelet goed gaar.
- Snijd het omelet in stukken en serveer met de zoet-zure tomatensaus en rijst.