Stevig eten nodig? Look no further! Dit gerecht heeft alles wat je kan verlangen als je honger hebt: ui en courgette, pittige olijven, bistrokrieltjes en zachte kaas.

  • Voor 4 personen.
  • Ook geschikt voor vegetariĆ«rs!

Boodschappen

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram olijven met knoflook
  • 800 gram bistrokrieltjes
  • 1 stuk Port Salut
  • kruiden: paprikapoeder, oregano, peterselie, peper, zout

Keukengerei

  • Grote pan
  • Koksmes + snijplank

Bereidingswijze

  1. Begin met het langzaam fruiten van de in blokjes gesneden ui en paprika. Je kan de knoflookteentjes ook alvast uitpersen en in de pan doen. Als je de ui en paprika op laag vuur heel langzaam opbakt, dan worden ze lekker zoet en zacht.
  2. Bak de bistrokrieltjes gaar volgens de verpakking.
  3. Snijd de courgette in stukken en gooi deze in de pan met groenten.
  4. Als de stukjes courgette gaar zijn kan je de olijven erbij gooien en het geheel lekker kruiden met oregano, peterselie, peper, zout en paprikapoeder.
  5. Snijd vlak voor het serveren de Port Salut in dobbelsteentjes en schep ze door de groentenschotel. De kaas zal smelten terwijl je met de pan naar de eettafel loopt.