De goddelijke sjalottentaart van Tim staat eindelijk op mosterdgeel. Dit gerecht maakt samen met een soepje vooraf, een salade ernaast en een toetje erna een feestelijke maaltijd.

  • Voor omnivoren en vegetariërs.
  • Hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bron: Tim

Boodschappen

  • roomboter voor invetten
  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 netje sjalotten (a 400 gram)
  • 4 eieren
  • 1 beker slagroom (a 250 ml)
  • 1 bol geitenkaas
  • honing
  • tijm

Keukengerei

  • Springvorm of ovenschaal
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vet de vorm in met roomboter en bekleed ‘m met het croissantdeeg.
  3. Maak de sjalotten schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Bak ze in roomboter tot ze glazig zijn. Verdeel de sjalotten over de vorm.
  4. Verdeel de geitenkaas oven de sjalotten. Strooi naar smaak tijm en honing over de geitenkaas.
  5. Mix de eieren met de slagroom. Schenk dit over de sjalotten.
  6. Zet de vorm 30-40 minuten in de oven.