Door de oven krijgen de paprika’s een zoete, rokerige smaak. Als je ze vult met knapperige groenten en gesmolten geitenkaas krijg je een gerecht dat bijzonder zacht smaakt.

De ingrediënten voor gevulde paprika's met geitenkaas

Snijd het kapje van de paprika's

Zet de paprika's in de ovenschaal.

Boodschappen

  • 2 paprika’s
  • 100 gram aardappelen
  • 100 gram olijven
  • 3 bosuitjes
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 bol bettine geitenkaas met honing
  • 1/2 el olijfolie
  • Zout, peper

Keukengerei

  • Koksmes + snijplank
  • Ovenschaal
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd het kapje van de paprika’s en maak ze schoon. Bewaar het kapje om later als dekseltje te gebruiken. Het steeltje kan je er gewoon aan laten zitten.
  3. Hak de bosuitjes, cherrytomaatjes, olijven en aardappels in kleine stukjes. Hussel dit door elkaar in een grote kom. Verkruimel de geitenkaas over de groenten.
  4. Maak de groenten aan met zout en peper en roer een halve eetlepel olijfolie door de vulling.
  5. Vul de paprika’s met het groenten-geitenkaas-mengsel. Zet de paprika’s in de ovenschaal en sluit ze af met de eerder verwijderde kapjes. Alles van het groentenmengsel dat niet in de paprika’s past kan je in de ovenschaal scheppen.
  6. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven.