De naam van dit gerecht is op zijn zachtst gezegd dubieus, maar studentikozer voedsel bestaat er niet! Dit recept leerde ik van mijn mentorouders tijdens de introductie aan de Radboud Universiteit. Dit gerecht is ook perfect om te maken als je voor een grote groep moet koken.

  • Pasta voor vier personen
  • Geschikt voor omnivoren of vegetariers.

Boodschappen

  • olijfolie
  • 400 gram goede droge pasta. Lees dit stukje van Janneke Vreugdenhil over goede pasta en koop eens wat anders dan Euroshopper of Grand’Italia.
  • 1 pak spinazie a 750 gram uit de diepvries
  • 80 gram gram kip p.p. of een hand cashewnoten p.p.
  • 1 bak champignons (a 250 gram)
  • euroshopper kruidenkaas of feta

Keukengerei

  • Grote pan voor de saus.
  • Pan voor de pasta

Bereidingswijze

  1. Je begint met het bakken van de kipfilet in een pan (je kan ook eventueel een wok gebruiken) met een beetje olijfolie.
  2. Snijd de champions in kleine stukjes en gooi die bij het vlees.
  3. Als het vlees en de champignons er gaar genoeg uitzien, kan je beetje bij beetje de spinazie en (kruiden)kaas erbij doen, zodat je uiteindelijk een goede saus krijgt. Het geeft niet als de spinazie-deelblokjes van te voren nog een beetje bevroren zijn.
  4. Als je tevreden bent, zet je het vuur onder de saus lager en kook je de pasta met een beetje zout en olijfolie beetgaar.

Variaties

Vervang voor een vegetarische versie de kip door cashewnoten.