Het ultieme vegetarische antwoord op winterkost. Een vullende maaltijdsoep, perfect voor late lunches en vroege dinertjes. Ook geschikt in kleine hoeveelheden als voorgerecht.

  • Voor 3 personen.
  • Geschikt voor vegetariërs.

Boodschappen

  • 1 ui
  • Een halve knolselderij
  • 200 ml kookroom
  • 750 ml groentenbouillon
  • Roomboter om in te bakken
  • 1 el olijfolie
  • 250 gram champignons
  • Peper, zout

Keukengerei

  • Koekenpan
  • Soeppan
  • Staafmixer
  • Dunschiller
  • Koksmes + snijplank

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en hak in blokjes.
  2. Snijd de champignons in stukjes.
  3. Snipper de ui en bak in olijfolie in de soeppan. Voeg de knolselderij toe en laat dit even meebakken.
  4. Voeg de bouillon en de kookroom toe en laat 15 minuten koken.
  5. Bak ondertussen in de koekenpan de champignons in roomboter. Kruid stevig met peper en zout.
  6. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de paddestoelen toe en serveer in grote kommen.

Serveersuggestie

Serveer dit gerecht met toast met smeerkaas, katenspek of een lekkere tapenade.