Een supermarkt- en budgetvriendelijke variant op het recept voor paddestoelenragout van Yottam Ottolenghi uit het kookboek Plenty.

Boodschappen

  • 15 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
  • 500 gram paddestoelen
  • 1/2 glas witte wijn
  • 1 blokje paddestoelenbouillon
  • 8 sneetjes (oud) brood
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel tijm, 2 eetlepels dragon, 2 eetlepels peterselie

Keukengerei

  • Pan voor de ragout
  • Pan voor het bakken van de eieren
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Hak de porcini grof. Laat de porcini 15-30 minuten weken in 200-400ml kokend water.
  2. Maak croutons: snijd het brood in blokjes van 2x2cm en hussel dit in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, de uitgeperste teentjes knoflook en wat zout door elkaar. Doe de ovenschaal 15 minuten in de oven op 180 graden.
  3. Hak de paddestoelen grof en bak ze in wat olijfolie bruin.
  4. Doe de wijn, het bouillonblokje, de porcini, het water van de porcini en de kruiden in de pan. Laat alles lekker sudderen tot het vocht iets is ingekookt.
  5. Draai het vuur lager. Doe de sour cream of de creme fraiche in de pan, roer alles goed door elkaar en warm het resultaat voorzichtig op.
  6. Bak de eieren in een aparte pan. Je kan de eieren ook pocheren zoals in het oorspronkelijke recept.
  7. Serveer de ragout met een ei en een lading knoflookcroutons. Eet smakelijk!