Linda wees mij erop dan mijn recept voor bolognese niet Het Echte Familierecept is. Dus bij dezen: het recept van mijn vader.

  • Voor omnivoren.
  • Voor 3 personen.
  • Bron: dit is het recept voor spaghetti bolognese zoals ik het van mijn vader heb geleerd.

Boodschappen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 350 gram gehakt
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 pot Grand’Italia sugocasa tradizionale
  • 1 kleine pot Grand’Italia pastasaus Picante of pastasaus Toscana
  • 1 pak verse pasta
  • 1 theelepel elk: oregano, paprikapoeder, chilipoeder, kerriepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • curry (het magische Geheime Ingrediënt)

Keukengerei

  • Grote pan voor de pastasaus
  • middelgrote pan om de pasta in te koken

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit dit in wat olijfolie in de grote pan.
  2. Doe het gehakt in de pan, zet het vuur wat hoger en bak het gehakt rul.
  3. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes. Voeg de paprika toe aan de pan en bak kort mee.
  4. Zet het vuur zachter en voeg de pastasauzen toe aan de pan. Roer het gehakt goed door de saus.
  5. Breng de saus op smaak met peper, oregano, paprikapoeder, chilipoeder en kerriepoeder. Mijn vader doet zelfs curry (je weet wel, gekruide ketchup) in de saus. Roer alles door elkaar. Warm de saus goed door.
  6. Kook de verse pasta in een pan met kokend water. Let op: verse pasta hoeft maar heel kort te koken in vergelijking met gedroogde pasta.
  7. Giet de pasta af als deze gaar is. Serveer de pasta en de saus apart als je spaghetti gebruikt — al is dit heel on-Italiaans.

Serveersuggesties

Serveer met gerapste (sic) oude kaas.