Een tomatensaus met geitenkaas, honing, tijm en rozemarijn.

  • Voor omnivoren en vegetariërs.
  • Voor 4 personen.

Boodschappen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 pak Heinz gezeefde tomaten
  • 1 bol bettine geitenkaas met honing
  • 400 gram pasta
  • peper, tijm, rozemarijn

Keukengerei

  • Grote pan voor de pastasaus
  • Middelgrote pan om de pasta in te koken

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en fruit dit in wat olijfolie in de grote pan.
  2. Snijd de paprika en aubergine in blokjes. Voeg nog wat olie toe aan de pan en bak de groenten gaar.
  3. Zet de pasta op in de kleinere pan met ruim water en een eetlepel olijfolie. Houd je vooral niet aan de kooktijden op het pak — meestal klopt er niets van. Blijf proeven om te bepalen of de pasta al gaar is.
  4. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Verbrokkel de geitenkaas boven de pan en roer de geitenkaas door de tomatensaus. Zet het vuur iets lager en wacht tot de geitenkaas door de saus is gesmolten.
  5. Breng de saus op smaak met peper, tijm en rozemarijn.
  6. Giet de pasta af als ze gaar is. Serveer de pasta met de saus.