Een ‘zesty’ pastasaus met ansjovis en tonijn.

  • Voor omnivoren en pescotariërs.
  • Voor 4 personen.

Boodschappen

  • 400 gram lekkere pasta (penne of spaghetti of …)
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 blikje ansjovis in olie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 100 gram zwarte olijven
  • sap van 1 citroen
  • kaneel, peper

Keukengerei

  • Grote pan voor de pastasaus
  • Middelgrote pan om de pasta in te koken

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode peper en knoflook fijn. Bak de peper en de knoflook in de olie van het blikje ansjovis.
  2. Laat de tonijn uitlekken (deze olie  gebruiken we niet). Voeg de ansjovis, de kappertjes, de olijven en de tonijn toe aan de pan. Roerbak dit enkele minuten.
  3. Zet de pasta op in de kleinere pan met ruim water en een eetlepel olijfolie. Houd je vooral niet aan de kooktijden op het pak — meestal klopt er niets van. Blijf proeven om te bepalen of de pasta al gaar is.
  4. Schenk de gezeefde tomaten in de pan. Breng de saus op smaak met peper, kaneel en citroensap.
  5. Giet de pasta af als ze gaar is. Serveer de pasta met de saus.