Een ‘zesty’ pastasaus met ansjovis en tonijn.

  • Voor omnivoren en pescotariërs.
  • Voor 2 personen.

Boodschappen

  • 200 gram lekkere pasta (penne of spaghetti of …)
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 1 blikje ansjovis in olie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 400 ml (1 blik) tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel goede wittewijn azijn of citroensap
  • 100 gram stevige zwarte olijven
  • 1/2 paprika
  • 1/2 ui
  • 1 snuf kaneel
  • naar smaak: peper, zout, chilipoeder, peterselie, oregano

Keukengerei

  • Grote pan voor de pastasaus
  • Middelgrote pan om de pasta in te koken

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode peper en knoflook fijn in plakjes. Snijd de ui en paprika in blokjes.
  2. Roerbak de rode peper, knoflook, ui, paprika en ansjovisjes in de olie van het blikje ansjovis. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak dit een paar minuten mee.
  3. Zet de pasta op in de kleinere pan met ruim water. Houd je vooral niet aan de kooktijden op het pak — meestal klopt er niets van. Blijf proeven om te bepalen of de pasta al gaar is.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kappertjes, olijven, chilipoeder, kaneel, peterselie en oregano toe aan de pan met saus. Laat dit geheel 10 minuutjes stoven op zacht vuur.
  5. Laat de tonijn uitlekken (deze olie gebruiken we niet). Voeg de tonijn en de azijn (of citroensap) toe aan de pan met tomatensaus en roer alles door elkaar. Verwarm de saus nog een paar minuten.
  6. Giet de pasta af als ze gaar is. Serveer de pasta met de tomatensaus.