Deze heerlijke rijstevlaai met kersen aten we voor het eerst op een vriendenweekend in Limburg. De vlaaien waren in mum van tijd verdwenen. Linda, onze bak-expert, was zo vriendelijk om haar ultrageheime recept met ons te delen.

rijstevlaai

  • Bron: Linda

Boodschappen

  • 10 gram roomboter
  • 1 blik Danerol croissantdeeg
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 60 gram dessertrijst
  • 60 gram suiker
  • kaneel
  • 85 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 1 blik vlaaifruit kersen

Keukengerei

  • Oven
  • Vlaaivorm
  • Pan voor de rijst

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180Ā graden.
  2. Vet de vlaaivorm in met de roomboter. Bekleed de vorm met het croissantdeeg.
  3. Giet de slagroom en volle melk in een pan. Voeg de suiker, vanillesuiker en kaneel (naar smaak) toe. Breng het geheel aan de kook, voeg de dessertrijst toe laat allesĀ in 25 minuten gaar koken.
  4. Laat de rijst afkoelen. Stort het mengsel in de vorm, bovenop het croissantdeeg.
  5. Zet de vlaai 30 minuten in de oven.
  6. Laat de vlaai helemaal afkoelen. Je kan hem meteen opeten, maar de volgende dag is de vlaai nog lekkerder.
  7. Verdeel vlak voor het serveren het vlaaifruit over de taart.