Het geperfectioneerde recept voor geroosterde aardappelen uit de oven. Dit recept werkt zelfs als je een matige combimagnetronoven hebt (zoals ik).

  • Voor 2 personen.

Boodschappen

  • 400 gram krieltjes (of andere aardappelen)
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie (arachideolie, zonnebloemolie)
  • peper, zout, rozemarijn, tijm

Keukengerei

  • Steelpan voor de aardappels
  • ovenschaal
  • oven
 

Bereidingswijze

  1. Snijd de krieltjes doormidden (dan rollen ze niet de hele tijd van je aanrecht). Als je grotere aardappelen gebruikt, snijd ze dan in grove stukken van 3 cm x 3 cm.
  2. Doe de krieltjes samen met ruim water in een steelpan, en kook ze 5 minuten voor. Zo weet je zeker dat straks lekker knapperig worden (dank voor de tip, Linda!)
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Giet de krieltjes af en stop ze in de ovenschaal.
  5. Pel de ui en snijd deze in lekkere grote stukken. Plet en pel de tenen knoflook. Strooi de ui en knoflook in de ovenschaal.
  6. Giet 2 eetlepels olie over de krieltjes, ui en knoflook, en schep alles goed om, zodat de olie wordt verdeeld over de krieltjes.
  7. Breng dit op smaak met peper, zout, rozemarijn en tijm.
  8. Stop de ovenschaal 15 minuten in de oven, schep alles goed om, en stop nogmaals 15 minuten in de oven.  

Serveersuggesties

Serveer met biefstuk en erwtjes of een salade, of eet dit bij Cottage pie.