Episch sorbetijs met geconcentreerde sinaasappelsmaak. Bijna te simpel en straightforward om op te schrijven — maar ik doe het toch maar.

  • Voor vegans, vegetariërs en omnivoren.
  • Let op: dit recept vereist een ijsmachine
  • Voor ongeveer 500-750 ml ijs.
  • Bron: Bas

Boodschappen

  • 175 gram suiker
  • 500 ml sinaasappelsap
  • 1 sinaasappel

Keukengerei

  • 1 klein pannetje
  • rasp
  • fijne zeef
  • ijsmachine

Bereidingswijze

  1. Boen de sinaasappel schoon, en rasp de schil met een fijne rasp. Voor dit recept gebruiken we 4 eetlepels geraspte sinaasappelschil.
  2. Giet 175 ml van het sinaasappelsap in een kleine pan en voeg 175 gram suiker toe. Verwarm dit mengsel op laag vuur. Blijf roeren totdat de suiker volledig is opgelost.
  3. Roer vier eetlepels geraspte sinaasappelschil door het suiker-sinaasappelsapmengsel. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Voeg de resterende sinaasappelsap toe aan het afgekoelde mengsel en roer goed door elkaar.
  5. Giet het mengsel door een fijne zeef om alle stukjes eruit te filteren. 
  6. Giet het gezeefde mengsel in een ijsmachine, en volg verder de instructies van de ijsmachine om sorbetijs te maken.