Spinazieovenschotel met gehakt en ei, om nom nom! Dit is comfort food ten top! Als je geen oven hebt, kan je deze spinazieovenschotel ook maken als stamppot.

  • Voor omnivoren.
  • Hoofdgerecht voor 2-3 personen.
  • Bron: Jacqueline

Boodschappen

  • 1-2 sneetjes (oud) brood
  • 10 gram roomboter
  • 300 gram gehakt
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 750 gram spinazie alla creme
  • 50 ml volle melk
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • zout, peper, nootmuskaat

Keukengerei

  • Oven
  • Ovenschaal van minstens 1 liter
  • Pan voor de aardappels, pan voor de spinazie
  • koekenpan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels. Vet de ovenschaal in met een klein beetje roomboter.
  2. Kook de aardappels in ruim water in 20 minuten gaar. Ontdooi de spinazie. Kook de eieren en pel ze.
  3. Bak het gehakt rul in de koekenpan. Houd de eieren kort onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in stukjes. Voeg het gehakt en ei bij de opgewarmde spinazie en breng het geheel op smaak met een beetje nootmuskaat.
  4. Voeg de geraspte kaas toe aan het spinaziemengsel.
  5. Scheur het brood in stukjes en bekleed de bodem van de ovenschaal met brood. Stort daarna het gehaktmengsel in de ovenschaal.
  6. Maak aardappelpuree: stamp de aardappelen fijn met de roomboter en de volle melk. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Stort de aardappelpuree in de ovenschaal. Strooi het restje oude kaas over de aardappelpuree.
  8. Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven.