Een eenvoudige, vegetarische spinazietaart. Erg geschikt als bijgerecht bij verse frietjes.

  • Voor omnivoren en vegetariërs.
  • Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappen

  • 750 gram deelblokjes spinazie a la crème
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 1 groot blik mais
  • Roomboter voor invetten

Keukengerei

  • Springvorm of ovenschaal
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking zodat ze kunnen ontdooien.
  3. Ontdooi de spinazie in een pannetje of in de magnetron. De spinazie hoeft niet volledig warm te zijn: het gaat erom dat de deelblokjes ontdooid zijn zodat je het goed kan mengen met de andere ingrediënten.
  4. Giet het blikje mais af en roer de maiskorrels door de spinazie.
  5. Vet een springvorm in met roomboter en bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg.
  6. Stort het spinaziemengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad, bijvoorbeeld met een lepel.
  7. Breek 4 eieren in een kom en kruid met wat zout en peper. Stort het ei-mengsel bovenop de spinazie, zodat dit in de oven tot een mooie omelet kan vormen.
  8. Zet de vorm 30-40 minuten in de oven.
  9. Serveer met frietjes en een snelle salade.