Een snelle vegetarische groentenkorma met pittige falafel.

  • Voor 3 personen.
  • Geschikt voor vegetariĆ«rs.

Boodschappen

  • 75 gram rijst per persoon
  • 1 pot Patak’s kormasaus OF 1 potje Patak’s currypasta korma en een 400 ml blik fair trade kokosmelk
  • 1 schaal pittige falafel (AH)
  • 1 el olijfolie
  • 1 zoete bataat
  • 200 gram sperziebonen OF 200 gram biologische tuinerwtjes uit de diepvries
  • Peper, zout

Keukengerei

  • Grote pan
  • Pan om de rijst in te koken
  • Pan om de bataat in te koken
  • Snijplank + koksmes
  • Dunschiller

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in 20 minuten gaar.
  2. Als je sperziebonen gebruikt: maak ze schoon en kook ze 6-8 minuten. De tuinerwten hoeven niet voorgekookt te worden.
  3. Schil de bataat met de dunschiller en snijd in blokjes. Kook de blokjes tot ze zacht zijn: dit duurt ongeveer 10 minuten.
  4. Bak de falafel in de olijfolie en zet apart.
  5. Warm de kormasaus op in de pan en voeg de bataat en boontjes of tuinerwtjes toe. Laat een paar minuten goed doorwarmen en breng eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  6. Serveer de kormasaus met de rijst en falafel.