Eet deze frisse, snel te maken salade als het buiten lekker weer is. Serveer deze klassieker met stokbrood en lekkere kaasjes voor een snelle, lichte maaltijd.

  • Voor omnivoren en vegetariërs.
  • Voor 2 personen.
  • Bron van inspiratie: de fantastische bleeksalade van groentewinkel Maters.

Boodschappen

  • 5 stengels bleekselderij
  • 75 gram rucolaslamelange
  • 1 appel
  • 1 blikje mandarijntjes op siroop
  • 1 hand walnoten
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • Peper, zout

Keukengerei

  • Koksmes en snijplank
  • Slabak

Bereidingswijze

  1. Schil de appel. Snijd de appel in blokjes van 1cm bij 1cm.
  2. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in blokjes van 1 cm bij 1 cm.
  3. Maak de dressing. Meng de mayonaise en de yoghurt met wat peper en zout.
  4. Giet de mandarijntjes af.
  5. Combineer nu de slamelange met de bleekselderij, appel, walnoten en mandarijntjes. Giet de dressing erover heen.
  6. Serveer met warm stokbrood, kruidenboter of brie.