Tomatencrèmesoep is snel en makkelijk comfortfood. Dit is een speciale variant op mijn basisrecept: met verse tortellini (of andere gevulde pasta) maken we er extra gevulde, feestelijke Italiaanse wontonsoep van.

  • Geschikt voor omnivoren en vegetariërs.
  • Voor 2 personen.

Boodschappen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram verse gevulde pasta, zoals tortellini, perle of ravioli
  • 100 ml slagroom
  • 1-2 handen verse basilicum
  • 1 theelepel suiker
  • zwarte peper naar smaak

Keukengerei

  • Pan van minstens 2 liter, voor de soep
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui, rode peper en knoflook.
  3. Voeg nu de blikken tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon toe. Breng dit alles aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  4. Voeg de suiker en basilicum toe en pureer de soep met de staafmixer.
  5. Voeg de pasta toe aan de soep, en laat dit nog 4 minuten zachtjes koken.
  6. Voeg daarna de slagroom toe en roer dit goed door de soep. Warm de soep voorzichtig op, zonder het te laten koken.
  7. Serveer de soep in soepkommen en maal er royaal zwarte peper over.