Dit Indonesische groentegerecht is met zelfgemaakte pindasaus en knapperige cassave-chips het lekkerst!

  • Voor omnivoren en vegetariërs. Dit recept is ook geschikt voor veganisten, mits je het ei weglaat en de melk voor de pindasaus vervangt door water of kokosmelk.
  • Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappen

Voor de salade

  • 1 krop ijsbergsla
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 1 komkommer
  • 1 zak cassave kroepoek
  • 4 eieren

Voor de pindasaus

  • 4 eetlepels pindakaas
  • volle of halfvolle melk
  • sambal, suiker, ketjap of soyasaus
  • 1 rode peper
  • 1 sjalot

Keukengerei

  • Steelpannetjes
  • Koksmes en snijplank
  • Grote schaal voor de salade

Bereidingswijze

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in 8 minuten beetgaar.
  2. Kook de eieren.
  3. Maak de krop ijsbergsla schoon. Snijd de stronk weg en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Snijd de sla in kleine stukjes.
  4. Snijd de komkommer in blokjes.
  5. Maak de pindasaus. Snijd de rode peper en het sjalotje fijn en fruit de stukjes in een beetje olie in een pannetje. Voeg als de ui glazig is de pindakaas en wat melk toe. Roer dit alles op laag vuur goed door. Voeg eventueel meer melk toe om de saus om een gewenste dikte te brengen.
  6. Breng de pindasaus op smaak met sambal, ketjap, soyasaus, een theelepeltje suiker en eventueel nog extra peper en zout.
  7. Meng in een schaal de ijsbergsla met de taugé, sperziebonen en blokjes komkommer. Serveer de salade met de pindasaus, de eieren en de cassave kroepoek. Dit Indonesische groentegerecht is ook lekker bij rijst of couscous.