Maaltijdsalade met een zachte smaak. Door de warme champignons en kapucijners zal de geitenkaas met honing smelten.

  • Voor 2 personen.
  • Geschikt voor vegetariërs.

Boodschappen

  • 75-100 gram slamelange
  • 250 gram champignons
  • 125 gram Bettine zachte geitenkaas met honing
  • 250 gram jonge kapucijners (“veldertjes”)
  • Een klein beetje roomboter om in te bakken
  • Olie, azijn, mosterd, peper, zout, honing

Keukengerei

  • Slaschaal
  • Koekenpan
  • Pannetje voor de veldertjes
  • Koksmes + snijplank

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in stukjes en bak in wat roomboter in de koekenpan.
  2. Warm de jonge kapucijners op in een pannetje.
  3. Doe de sla in de slabak en verkruimel de geitenkaas over de salade.
  4. Voeg de veldertjes en champignons toe.
  5. Maak een vinaigrette van 1 deel olie, 1 deel azijn en 1 lepel mosterd. Breng op smaak met peper, zout en half theelepeltje suiker of wat honing.

Varianten

Er zijn zeer veel uitbreidingen mogelijk op deze salade. Als er meer mensen mee willen eten, kan je één of meerdere dingen van de volgende lijst aan de salade toevoegen:

  • Krielaardappeltjes
  • Cherrytomaatjes
  • Verkruimelde tartaartjes (rosé gebakken in roomboter met peper en zout)
  • Rode druiven
  • Walnoten