Er zijn veel recepten voor linzensoep — maar dit is toch wel het beste recept voor linzensoep dat ik ken. De soep is kruidig door de gember, romig door de kokosmelk en licht-pittig door de rode peper.

  • Geschikt voor omnivoren, vegetariërs en veganisten!
  • Bron: een mysterieus kookboek uit de boekenkast van Suus

Boodschappen

  • 2 eetlepels olie (zonnebloemolie, arachideolie)
  • 2 uien
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember van 2.5 cm lang
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 200 gram rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • optioneel: 2 bosuitjes, verse koriander

Keukengerei

  • Grote soeppan, het liefst met een dikke bodem

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien, chilipeper en gember fijn.
  2. Doe de olie in een grote soep- of braadpan en bak hierin de uien glazig. Voeg dan de gember, korianderzaad, chilipeper en knoflook toe en bak dit geheel tot de kruiden lekker beginnen te geuren.
  3. Doe de rode linzen de pan. Voeg de groentenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat dit alles 20 minuten sudderen.
  4. Roer de tomatenpuree en de kokosmelk door de soep. Laat alles nog 15-20 minuten sudderen, tot de linzen zacht zijn en uit elkaar vallen.
  5. Breng de soep op smaak met het limoensap, peper en zout. Serveer met fijngesneden lenteui en verse koriander. Enjoy!