Kokos-linzensoep met chilipeper
Er zijn veel recepten voor linzensoep — maar dit is toch wel het beste recept voor linzensoep dat ik ken. De soep is kruidig door de gember, romig door de kokosmelk en licht-pittig door de rode peper.
- Voor 2 personen en een restje
- Geschikt voor omnivoren, vegetariërs en veganisten!
- Bron: een mysterieus kookboek uit de boekenkast van Suus
Boodschappen
- 2Â eetlepels olie (zonnebloemolie, arachideolie)
- 2 uien
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gember van 2.5 cm lang
- 2 theelepels gemalen korianderzaad
- 250 gram rode linzen
- 1 liter groentebouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blik kokosmelk
- sap van 1 limoen
- optioneel: 2 bosuitjes, verse koriander
Keukengerei
- Grote soeppan, het liefst met een dikke bodem
Bereidingswijze
- Snijd de uien, chilipeper en gember fijn.
- Doe de olie in een grote soep- of braadpan en bak hierin de uien glazig. Voeg dan de gember, korianderzaad, chilipeper en knoflook toe en bak dit geheel tot de kruiden lekker beginnen te geuren.
- Doe de rode linzen de pan. Voeg de groentenbouillon toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat dit alles 20 minuten sudderen.
- Roer de tomatenpuree en de kokosmelk door de soep. Laat alles nog 15-20 minuten sudderen, tot de linzen zacht zijn en uit elkaar vallen.
- Breng de soep op smaak met het limoensap, peper en zout. Serveer met fijngesneden lenteui en verse koriander. Enjoy!