Kruidige soep naar het originele recept van restaurant Ankara. Deze heerlijke soep is beroemd onder Nijmeegse studenten! Zeer makkelijk te maken omdat je er maar weinig ingrediënten voor nodig hebt.

Boodschappen

  • 100 gram gedroogde rode linzen (rode splitlinzen mag ook)
  • 750 ml groentenbouillon
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje (16 gram) tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Naar smaak: peper, chilipeper

Keukengerei

  • Soeppan
  • Koksmes + snijplank

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in wat olijfolie.
  2. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak dit kort mee.
  3. Voeg de linzen en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de soep tot de linzen zacht zijn. Dit duurt 15-30 minuten.
  4. Breng de soep op smaak met peper en chilipoeder.