Deze heerlijke en dekadente pokebowl is de DIY versie van een van mijn favoriete Haagse lunchgerechten.

  • Deze pokebowl is geschikt voor iedereen. Omnivoren kunnen zalm op hun pokebowl gooien, vegetariers en veganisten bijvoorbeeld tofu of meer groenten.
  • Voor 2 personen.

Boodschappen

  • 250 gram sushirijst (of pandanrijst voor de budgetversie)
  • 5 eetlepels rijstazijn (of wittewijnazijn voor de budgetversie)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout
  • soyasaus
  • 1 blik mais
  • 1 bakje edamame (soyaboontjes)
  • 1 mango (of zo’n doosje diepvries-mango)
  • 1 avocado
  • 1 stukje verse, rauwe zalmfilet (~170 gram)
  • 1/3 komkommer
  • sesamzaad
  • sesamolie

Keukengerei

  • Steelpan voor de rijst
  • Steelpannetje voor de mirin (sushi-seasoning)
  • Snijplank & koksmes
 
 

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalm, mango, komkommer en avocado in blokjes van 1 cm x 1 cm.
  2. Vul een steelpan met 250 gram rijst in 350 ml koud water, en breng dit aan de kook. Laat de rijst 10 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. 
  3. Zet de pan met rijst opzij en laat de rijst nog 15 minuten nagaren met het deksel op de pan.
  4. Verwarm in een tweede steelpan langzaam de azijn, suiker en zout, totdat het zout en de suiker volledig zijn opgelost.
  5. Spatel het azijnmengsel door de rijst.
  6. Bouw zelf een pokebowl! Begin met een paar flinke scheppen rijst, doe daar blokjes zalm (of vega-equivalent) bij, en vul dit naar smaak aan met mais, blokjes avocado, edamame, blokjes mango, komkommer, sesamzaad, sesamolie en soyasaus.

Serveersuggesties

Kijk voor meer lekkere pokebowl-ingredienten op de website van je favoriete poke-bowl-restaurant