Katsu curry

Japanse curry met megaveel groenten in jus met (vegan) kipschnitzel. Geweldig lekker comfort food. Je moet tijdens het koken wel veel dingen tegelijk in de gaten houden, maar als je dit een paar keer geoefend hebt, is dit gerecht ook prima geschikt voor doordeweeks.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst. Als je bruine jasmijnrijst gebruikt, kook dit 15 minuten + 10 minuten stoomtijd. Gewone rijst (pandanrijst, basmatirijst) is iets sneller klaar.
  2. Snipper de ui. Maak de winterpeen schoon met een dunschiller. Snijd de aardappelen en winterpeen in stukken van ongeveer 2 cm.
  3. Kook de aardappelen 5 minuten in kokend water. Voeg dan de wortel toe en kook nog 5 minuten mee. Voeg als laatste de tuinerwten toe en kook nog 5 minuten.
  4. Maak een kruidenmix van 1 tl koriander, 1 tl komijn, 1 tl garam masala, 1 el kerriepoeder en wat zwarte peper.
  5. Maak de roux: smelt 25 gram (plantaardige) boter in een pan en bak hierin de ui glazig. Als de ui zacht is, voeg 25 gram bloem toe. Bak de bloem in de boter en roer tot het een consistente pasta is geworden. Voeg dan de kruidenmix bij de roux, en roer alles weer goed door.
  6. Voeg de bouillon beetje bij beetje (per 100 ml) toe aan de roux. Roer goed door. Laat de bouillon opnemen door de roux en kook kort voordat je de volgende 100 ml bouillon toevoegt.
  7. Verhit olie in een koekenpan en bak de (kip)schnitzels knapperig. Het geheim is genoeg olie gebruiken en het vuur niet te laag zetten.
  8. Giet de gekookte groenten af, en voeg ze toe aan de saus.
  9. Breng de saus op smaak met een beetje azijn en honing.
  10. Serveer de katsu curry met de rijst en kipschnitzels.

katsu curry in de pan katsu curry met rijst en schnitzel op een bord


decorative figure