Het recept voor romige aspergesoep, van de verspakketten van Albert Heijn. We willen deze soep nog vaak eten, ook al zijn we het bijbehorende receptkaartje al lang kwijt en zijn asperges stiekem niet meer in het seizoen. Nu staat het recept voor eeuwig hier op Mosterdgeel en kunnen we het niet meer vergeten of kwijtraken. Op naar het volgende aspergeseizoen!

  • Geschikt voor vegetariers (gebruik dan groentebouillon in plaats van krachtbouillon van kip) en omnivoren.
  • Bron: het “gratis recept” (hihi) van het Albert Heijn verspakket voor romige aspergesoep.

Boodschappen

  • 500 gram witte asperges
  • 2 sjalotjes
  • 1 aardappel
  • peterselie
  • 1 pot krachtbouillon kip
  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1/2 tot 1 beker verse slagroom (naar smaak)
  • Peper, zout

Keukengerei

  • Grote soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges, snij de houtige kontjes af en snij de asperges in stukjes van 2cm. Snipper de sjalotten, schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
  2. Fruit de sjalotten in de olijfolie met het kerriepoeder.
  3. Doe de aspergeschillen en de bouillon bij de sjalotten in de soeppan, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken.
  4. Haal de schillen uit de pan en gooi ze weg. Voeg de asperges en aardappelblokjes toe aan de soeppan en laat alles nog 15 minuten koken.
  5. Haal de helft van de aspergeblokjes uit de pan en pureer de soep met de staafmixer.
  6. Doe de aspergeblokjes weer terug in de pan. Voeg naar smaak kookroom, peper en zout toe en warm de soep nog even door. Serveer met peterselie.